Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

SAHA YERİ (YAKUTİSTAN) 2024 GEZİSİ 30 Haziran-14 Temmuz - Katılım sürüyor. Doldu.

YAKUTYA'YA PERMAFROST ÜLKESİNE BİR GEZİ 
Permafrost: Donmuş toprak demektir.

Bu gezi Uzman Türkolog Mehmet Gültekin tarafından enforme edilecektir.
Ülke çapında küçük ölçekli kültürel, folklorik festivalleri kovalıyoruz. Bunlardan en az birine katılacağız.
Türsab No: 13476

Çağ: 30 Haziran 2024 - 14 Temmuz 2024
Saha Cumhuriyeti (Yakutya), dünyanın en büyük idari ve bölgesel birimi olan Rusya Federasyonu'nun en büyük eyaletidir. Yakutya'nın toprakları büyüklüğüne göre Arjantin'den daha büyüktür. (Toprak büyüklüğü bakımından dünyadaki sekizinci devlettir.) Cumhuriyetin nüfusu 1.000.000 kişidir. Yakutya, iklimsel açıdan dünyanın en sert yerlerinden biridir: Kuzey Yarımküre'nin soğuk kutbu burada yer almaktadır. 
Devlet dilleri: Yakut Türkçesi ve Rusça. Kuzey'in yerli küçük halklarının kompakt ikamet yerlerinde, Cumhuriyet Anayasasına göre, bu halkların dilleri resmi olanlardır.
Yakutya, Rusya Federasyonu'nun topraklarında üç zaman diliminin uygulandığı tek yerdir. Moskova saatiyle olan fark +6, + 7, +8 saattir. 
Fiyatlandırma: 1600 dolardır. (Uçak biletlerini herkes kendisi alacaktır. Ücrete dahil değildir. 800-900 dolar civarındadır. Şu ana kadar katılımcılar biletlerini almıştır. 

Ücrete dahil olanlar: Saha Yeri'ndeki ulaşımlar(kara, ırmak), konaklamalar, rehberlikler. 
Bu gezi, Türk tarihine, kültürüne ve doğasına bir yolculuktur. Aşağıda görülecek yerler genel olarak yazılmıştır. Yol boyunda daha pek çok yerler görülüp ziyaret edilecektir.
Katılımcılar, birçok cazibe merkezini görecek, Kuzey Türklerinin doğasını, geleneğini ve kültürünü tanıyacaklar. 
1. Gün: 30 Haziran 2024. Havaalanından alınma. Otele giriş. Başkent Yakutsk'ta gezi. Saha halkının ulusal mutfağını tanıma. Etnik bir restoranda akşam yemeği. 
2. Gün. 1 Temmuz 2024. Etnopark'a bir gezi. Dünyanın en kuzeydeki hayvanat bahçesini ziyaret edeceğiz. Yakut atlarına bineceğiz. Yolculuk süresi 40-50 dakikadır. Etnopark'ta öğle yemeği. Yakutsk'a dönüş. Boş zaman kalırsa ksette serbest gezi.
Lena Irmağında feribotlu gezi yaparak çekimde görülen Lena sütunlarını göreceğiz.

3. Gün. 2 Temmuz 2024. Kuzeydoğu Federal Üniversitesi Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olan Mamut Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Saha Cumhuriyeti'nin Hazinesi Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Bu gerçekten muhteşem müzenin çeşitli salonlarında çok sayıda değerli taş, elmas, altın ve platin külçe, mücevher ve mamut kemiği ürünleri bulunmaktadır. Boş zaman kalırsa Yakutsk'ta bisikletli gezi. (isteğe bağlı). 
Saha Türkü bir modacı tarafından geçtiğimiz yıllarda Saha Türklerinin kültürlerini yansıtacak biçimde hazırlanan bu giysiler, Türkiye'de farklı yorumlnmıştı. O modacı Saha Yeri'ndeki kılavuzumuzun arkadaşıdır. Dünyanın en soğuk yeri olan Oymyakon Köyü
Festivaller denk getirip katılacağız. Halkla kaynaşacağız.

 4.5.6. Günler: 3 Temmuz - 5 Temmuz 2024 Kuruluur bölgesine bir gezi. Kuzey Şelalesi'nin güzelliklerini tanımak. Amginsky Ulus'a giriş - Amga Köyü, temiz bir nehirde yüzmek, Amga Nehri'nde rafting yapmak, 2 gün boyunca bölgede olacağız. Turistik evlerde konaklama. Yerel bir takımla dostça bir voleybol maçı (isteğe bağlı).  Halkla karışmak için önemlidir. Karışık yol asfalt + topraktır. Seyahat süresi 6-7 saattir.

7. Gün: 6 Temmuz 2024. Sonsuz buzun krallığı olan "Boulous" bölgesine giriş yapacağız. (Yazın ortasında kışı yaşayacağımız bir yer.) Yakutsk'a dönüş. Büyük kuzey Lena Nehri'nin güzelliğini bir feribotla yaşayacağız.

Kuzey Şelaleleri

8. Gün: 7 Temmuz 2024. Permafrost Krallığı Müzesi'ni ziyaret edeceğiz. Permafrost asla çözülmeyen toprak demek. Öğle yemeğine Ortho'ya ulaşacağız. Burası etnik bir komplekstir. Burada Sibirya kabuklarına bineceğiz.
Kuzey Şelaleleri

9-11. Gün: 8, 9, 10 Temmuz 2024. Vilyusky Ulus'a yapılacak gezi Lekechen köyüdür. Yakutya'nın kırsal yaşamını tanımak, İtalyan teknolojisiyle peynir üreten peynir fabrikasını ziyaret etmek, yerel okula gitmek, kano yarışmaları yapmak, göl balıkçılığı yapmak, osuohai yapmak. Saha Türklerinin doğal alanlarında yaşayacağız. Seyahat süresi 6-7 saattir. Yolun % 90'ı asfalttır.
12-13 Gün: 11-12 Temmuz 2024. Yakutsk'a dönüş. Seyahat süresi 6-7 saattir. Otele yerleşme, dinlenme. 

14 Gün: 13 Temmuz 2024. Kangalasa Ulusu'na bir gezi. Petrogliflerle Lensky sütunlarını ve bizonaryumu ziyaret edeceğiz.

15. Gün: 14 Temmuz 2024. Yakutsk'tan Türkiye'ye uçacağız.

Bu gezi sonrasında 18 Temmuz'da Moğolistan gezimiz başlaycaktır. Dileyenler iki geziyi birleştirebilir. Moğolistan gezimiz için www.yollardelisi.gmail.com dan, yani burdan ilgili gezimizi inceleyiniz.

İletişim: Mehmet Gültekin
+90 543 698 2 698
yollardelisi@gmail.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar