Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

NİSAN 2023 ISAURIA YOLU YÜRÜYÜŞÜ yapıldı.



Tarih: 29/30 Nisan /01/02 Mayıs 2023

Okumadan kayıt yaptırmayınız. Etkinlik öncesinde ve etkinlik sırasında Vatsap grubunda yaptığımız duyuruları okumalısınız. Duyurularımızı dikkate almayanlar için sorumluluk kabul etmeyiz.

Son kayıt:14 Nisan 2023
Buluşma tarihi: 29 Nisan 2023
Buluşma Saatleri
08.30 Konya Otogarı
09.00 Konya Tren Garı (Selçuklu Garı değil)
09.00 Akseki Kaymakamlık binası önü
10.30 Bozkır İlçe merkezi

Konya'ya gelecek olanlar, nereye ineceklerini (gar veya otogar) bana söylemeliler.

Soruları bana vatsaptan yazarak gönderiniz. Aramayınız. Yazılı olunca unutulmuyor.

Katılımcılar vatsaptan; ad, soyad, telefon numarası, kent bilgilerini bana göndermeliler.

Katılmak için dağcı, doğa yürüyüşçüsü olmak gerekiyor. Baton, yürüyüş botu şarttır. Spor ayakkabısı, kot pantolon, elde poşet veya uygun olmayan çanta ile gelenler, nereden geldiklerine bakılmaksızın geri çevrilecektir. Görüntü de önemli. Kaldı ki bu kişiler, katılırlarsa sağlık sorunu yaşayacaklardır.

Dönüş biletlerinizi:

Saat 19.00'dan sonra Seydişehir'den geçecek. 
Saat 19.00'da Seydişehir'den,  
21.00'de Konya otogarından,
22.30'da Konya havaalanından 
olmak üzere uçak, otobüs, tren dönüş biletlerinizi buna göre alın. 

2 Nisan günü Konya-İzmir yönünde gidecek olan 19.00 treni için Akseki'den erken araç gönderilecektir. Bu saatlerde dönüş planlayanlar bunu bana bildirmelidir.

Etkinliğe gelirken mutlaka flamalarınızı getirin. Ricamdır.

İlk gün rotasından

Ücret: Çadır kamplı olacak. (3 öyün yemek, lojistik içinde.) Kamp yerleri ücretsiz yerler. 1100 tl. İlk gün kahvaltı ve ilk gün Bozkır yürüyüşü bitiminden sonra Bozkır'da tanınacak olan 2 saatlik diliminde herkes kendi yemeğini kendisinden yiyecek. İlk gün parkur kısa olduğundan kumanya verilmeyecek. Yanınızda atıştırmalıklarınız olsun. Kahvaltınızı yapmış olacaksınız ve parkur kısa. İlk gün için yanınıza 1.5 litre su alınız. Diğer günler yanınızda 2 litre su ile yürüyün.
Türsab No: 13476

İlk gün rotasından

İlk gün dışında Torosların güney yüzünü yürüyeceğimiz için kar görmeyeceğiz.
İlk gün rotasından

Buluşma yeri: Bozkır ilçesi saat 10.30; Konya Otogarı saat 08.30; Akseki Kaymakamlık önü 09.00. Konya tren garı saat 09.00 (Aracımız alacak.) Antalya'dan ve Batı'dan kendi araçları ile gelen grupların Konya'ya kadar gelmelerine gerek yoktur. Bozkır'a araçlarını bırakabilirler. Etkinlik bitiminde araçlarımız sizi, Bozkır'a, araçlarınızın yanına bırakacaktır. Antalya'dan gelenler, araçlarını Akseki'ye bırakacaklar. Biz onları ilk gün araçlarımızla Akseki'den alıp Bozkır'a getireceğiz.

Bu etkinlikte, Isauria Yolu'nun en çok taş döşeli olan bölümlerini yürüyeceğiz. 

Etkinliğin ilk günü geçen yıl yürümediğimiz Bozkır parkurlarının birinde olacak. Diğer üç gün 2022 Mayıs'ında kaldığımız yerden başlayacak. Önceki etkinliğe katılmış olanlar, Isauria Yolu'nun 2. bölümünü bitirmiş olacaklar. 

Dönüş biletlerinizi Seydişehir'den 19.00, Konya otogardan 21.00, havaalanından 22.30'dan sonraya alınız.

Etkinlik bitiminde Akseki, Bozkır ve Konya'ya (gar-otogar) araçlarımız bırakacaktır.

İlk gün Bozkır'da bir parkur yürüyecek olmamızın nedeni, Bozkır'ın yürüyüşçü kitlelerini görmeye alışmasını sağlamaktır. Geçen yıl çok iyi bir izlenim bıraktık. Devamının olması dileğiyle...

Kamp yerimiz her gün ayrı yerde olacaktır. Otel konaklama yapacak olanları akşam aracımız bırakacak sabah alacaktır. Bu etkinlik çadır kamplıdır ve otel konaklaması yapacak olanlar otele ücretlerini kendileri ödeyecektir. Tercih katılımcılara ait olacaktır. Rezervasyonlarını kendileri yapacaktır. Çünkü bu olay benim dışımdadır.
Duruk Otel: 0242 678 21 86
Öğretmenevi 0507 984 27 50

Etkinlikte kahvaltı, akşam yemeği ve öğle kumanyası dahil olacaktır.

Kişi sınırlaması yoktur. 


Önemli Duyuru:
Mayıs 2022'de Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yapılan tanıtım yürüyüşümüzde çok güzel olumlu dönütler aldık. Konya Büyükşehir Belediyesine ve kıymetli başkanı Uğur İbrahim Altay'a çok teşekkür ederiz. Ancak Isauria Yolu etkinliklerimiz bundan böyle desteksiz yapılacaktır. Bu biçimde karar almamızın nedeni, Isauria Yolu'nun kaderinin İstiklal Yolu ve Menderes Yolu gibi olmamasını isteyişimizdir. Bu iki yolda yerel yönetimler her yıl iyi niyetle etkinlik yaptığından yürüyüşçüler, bu rotalara gitmemekte ve yerel yönetimlerin yapacağı etkinliği beklemektedir. Ben bu yolu, yürüyüş toplulukları ya da kişiler kendiliklerinden gelsin diye yaptım. Aksi halde her yıl yerel yönetimler etkinlik düzenleyecekse ben bu yolu neden işaretledim, yolu neden tabelalandırdım... Yolu zaten bilen biri olarak yerel yönetimlerin etkinliğinde başa geçer ve topluluğu yürütürdüm. Bu nedenle yerel yönetimlerin bu tip organizasyonlarda  tanıtım amacıyla "sürekli" destek vermesi, işi amacından saptırmaktadır. Ancak yerel yönetimlerden tişört, baf gibi konularda yine destek isteyeceğiz. Konya Büyükşehir Belediyesi, her şekilde arkamızda durmaktadır. var olsunlar. Ancak dediğim gibi, olması gereken ve doğru olan bu. Bilginize.


Katılım Şartları:
Dağcı ya da yürüyüş rotalarında sürekli olarak yürüyen kişiler katılabilir. Çevreye mendil, peçete, izmarit vs atacak kişiler kesinlikle gelmemelidir. Yürüyüşçüler, bot seçimi, giyim, yürüyüş kurallarını bilirler. Bana adını yazdırmadan yürüyüşe katılan yerelden kişilere karşı bir sorumluluğumuz yoktur. Şimdiden belirteyim. 


Etkinlik Ayrıntıları:

1. Gün: İki bölüm yürüyeceğiz. Isauria Nova (Zengibar Kalesi) dolaşılacak  (Amaç, Isauria Yolu'na ad veren Isauria'nın başkentini görmek.) Arkasıdan Isauria Nova - Yazdamı Köyü parkuru yürünecek. (5 km) Buradan araçlarımızla Tepearası Köyü'ne geçeceğiz. Tepearası - Isauria Vetus (Bozkır) parkurunu yürüyeceğiz. (5 km) Bu parkurları ilk yürüyen grup siz olacaksınız. Bu yol, Isauria Vetus'u Isauria Nova'ya bağlayan ana yoldur. Yürüyüş, Bozkır ilçe merkezinde bitecek ve burada 2 saatlik serbest zaman tanınacaktır. Bu zaman alışveriş, yemek ve tahin değirmenlerini gezmeniz için tanınmıştır. Bozkır ilçesi tahini ile ün yapmıştır. Oluğundan akan sıcak tahini yemeden Bozkır'dan ayrılmayınız. Saat 15.00'te Bozkır'dan araçlarımıza binerek Akseki'ye hareket edeceğiz. Eğer planlandığı gibi giderse, yolda 1.7 kmx2 km'lik Tınaztepe Mağarası ziyaretimiz olacak ve dileyenler bu mağaranın sonundaki göle kadar yürüyecekler ve döneceklerdir. Aynı gün hava kararmadan Akseki'ye ulaşıp Belenilvat Köyü'nde kampımızı kuracağız. Kamp yerine 59 ve 150 metre uzaklıkta 2 cami ve toplam 8 tuvalet vardır. Köyde bir kafe bir de ağaç minareli, ağaç direkli tarihi cami ve gezmel için açılmış bir Akseki'ye özgü düğmeli ev, cumhuriyetin ilk yılları kokan bir eski okul, Selçuklu döneminden kalma bir han bulunmaktadır. Köyde 5 evde sürekli oturulmaktadır.

2. Gün: Belenilvat - Bucakilvat - Dedire - Gravganda - Cemerler(Heseler) Parkuru. (18 km) Bu yolun büyük bir kısmı taş döşeli antik yoldur.

3. Gün: Cemerler - Roma Oluğu - Devrentbaşı - Devrentboğazı - Murtiçi - Fersin Parkuru. (22 km) Bu rotada da çok güzel antik yollardan geçeceğiz. Bu royada bir Selçuklu köprüsünden geçeceğiz.

4. Gün: Fersin - Çaltılıçukur Parkuru. (16 km) Bu rotada bir Roma Köprüsü göreceğiz. Rotanın yarısı antik yol kalıntılarından geçmektedir.

Bucakilvat Köyü'nden geçerken

Tüm etkinliklerim için www.yollardelisi.com 'u izlemeye alınız. 

Isauria Yolu ile ilgili belgesellerimi youtube yollardelisi kanalından izleyebilirsiniz.

İletişim: whatsapp: 5436982698 Mehmet Gültekin (yollar delisi) Lütfen yazarak.


Yorum Gönder

0 Yorumlar