Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

2024 BÜYÜK ISAURIA YOLU YÜRÜYÜŞÜ

ISAURIA YOLU TANITIM YÜRÜYÜŞÜ 30-31 Mayıs - 1-2 Haziran 2024 - Kayıt sürüyor..


Türsab No: 13476

2. gün rotamızdan. Isauria Uçarsuyu (Adı yok dedi herkes, biz de ad verdik.)

İlk günkü rotamızdan...

3 gece kamplı 4 günlük yürüyüş.
Kamp gereçlerimizi kamyon taşıyacak.
Her akşam farklı yerde kamp.
2. gün rotamızdan. Sümene adlı yer.

Yürüyüşümüz geçen yıl bitirdiğimiz Çaltılıçukur Köyü'nden başlayacak. 
2. gün rotamızdan, Sümene

Buluşma Yeri: Manavgat Otogarı
Buluşma Saati: Sabah 08:30
Ücretlendirme: Fiyatlar oynak olduğundan araç firmalarından fiyat alamamaktayım. Yakında netleşir.

1. gün rotamızın bitiş yeri

Dönüş için: Alanya'dan 20:30; Manavgat'tan 22.00 itibarı ile dönüş biletlerinizi alabilirsiniz.

İlk günkü rotamızdan...

Araçları ile gelenler, Manavgat otogarı çevresinde uygun bir yere araçlarını bırakabilirler.

Yağmur sularının ortaya çıkardığı döşeme yollar. 2. gün rotasından...

Ankara, Konya yönünden kendi araçları ile gelenler de araçlarını Manavgat otogarı yakınlarına bıraksınlar. Bu yönden otobüsle gelenlerin, Manavgat'a gelmelerine gerek yoktur. Akseki'nin karayolu üzerindeki Murtiçi Köyü'nde inebilirler. Çünkü Manavgat'a kadar giderlerse aynı yolu Murtiçi'ne kadar geri gelecekler.

2. gün rotasından...

Dahil Olanlar: İlk gün dışında kahvaltılar. Son gün dışında akşam yemekleri, 4 öğle kumanyası, lojistik (taşıma).

3. gün rotasından...

Sabah kahvaltıları açık büfe biçiminde olacaktır. Öğle kumanyasını herkes sabah kahvaltılıklarından kendisi hazırlayacaktır
Son gece kamp yerimizden... Colibrassus antik kenti...

Herkes alışverişini yapmış bir şekilde kamyona yalnızca bir sırt çantası verecektir. Parçalı eşya verenlerin bu eşyaları genellikle kaybolur. İlk günkü yürüyüş çantanızla, yürüyüşe hazır bir biçimde araçlarımıza bineceksiniz. Büyük çantanızı kamyona verdikten sonra, "İçinde bir şey unuttum, alabilir miyim? şansımız olmayacak. 2. gün kamp yerimiz Gündoğmuş ilçe yakını. Fazla şey almasanız da 2. gün Gündoğmuş'tan alabilirsiniz. 

Son gün rotamızdan...

Bölge kalabalık grupların kamp yapmasına olanak sağlamadığı için, rotaları, rotaların uzunluklarını kamp yapılabilecek yerlere göre ayarladım. 
Colibrassus'taki antik çeşme. Son gün kamp yerimiz.

Kamp yerlerinde anasonlu içecek, arpa, üzüm suyu, ufak tefek market malzemeleri satan araç gelecek. Yüklenmeyin yani. Ayrıca bir de çay, kahve minibüsü gelecek. 

3. gün rotamızdan...

Tuvalet için mutlaka yanınızda kolonya bulundurun ve peçetelerinizi kolonya dökerek yakın. Ancak bölge yangın bölgesidir. Aman dikkat. Bu konuyu ciddiye almanızı istiyorum. Günde 300-400 peçete yığını burakmayalım doğaya.

3. gün rotamızdan...

Zor olduğu kadar zevkli bir rota. Isauria Yolu'nun karakteristiği olan taş döşeli yollar, bu 4 günlük etkinliğin tümünde az veya çok bulunmaktadır. Bu kalıntıların bulunması bile size antik yol yürüdüğünüz duygusunu verecektir.

Son gün rotamızdan...

1. GÜN: (16 km) Manavgat otogar'dan hareket. Saat 11.00'de Çaltılıçukur'dan şahane bir rota ile yürüyüşe başlayacağız. Sarp Kanyonu'ndan geçip İnişdibi Köyü'ne, oradan da Gölboğazı adlı yere yürüyeceğiz. Gölboğazı'nda kamp. Burada çeşme var. 
Son gün rotamızdan...

2. GÜN: (16 km) Gölboğazı, Senir Köyü, Eksere (Gündoğmuş). Yine şahane bir rotada yürüyeceğiz. Senir Köyü'nden sonra bir süre yangın alanında yürüyeceğiz. Senir Köyü'ndeki Toki evleri, yangında evleri yananlar için yapıldı. Buradan Sümene adlı büyükçe bir pınara, pınardan hemen sonra rotamızın 300 m dışında kalan Isauria Uçarsuyu'na git-gel yapacağız. Buradan sonra Gündoğmuş'a 1.5 km kalana kadar çok güzel rotalarda yürüyeceğiz. Kamp yerimiz bir mesire yeri olan Gündoğmuş Göleti. Burada, su ve tuvalet vardır. Buradan Gündoğmuş içine gidiş 10 dakikadır.

3. gün öğle yemeği mola yerimiz. Ortakonuş Köyü

3. GÜN: (22 km) Eksere - Ümütlü - Ortakonuş - Colibrassus. Zor gün. Alara Çayı'nın binlerce yıldır oluşturduğu derin bir vadinin tabanına inen, aynı vadinin her iki yamacında yürünülen, vadiyi bir o cepheden bir bu cepheden gören bir yürüyüş olacak. Öğle yemeği molamızı Ortakonuş Köyü'nde vereceğiz. Burada lokanta var. Ben lokantada yerim diye kumanya almamazlık yapmayın. Lokantada yemek kalmayabilir. Biz kişi başı kumanya vereceğiz. Kamp yerimiz, Colibrassos antik kenti içinde olacaktır. Burada antik bir çeşme var.

Senir Köyü

4. GÜN: (13.5 km) Colibrassos - Bayırkozağacı - İnlice Köyü. Bu rotayı Alanya'nın İnlice Köyü sırtlarında bitireceğiz.

Sarp Kanyonu geçişi...

İletişim için:
Mehmet GÜLTEKİN
ISAURIA YOLU/TUZ YOLU/VIA SEBASTE KAŞİFİ

Whatsap: 05436982698 (Olabildiğince mesaj yazınız, aramamaya çalışınız. Mesajlarınıza kesin dönüş yaparım.)

Yorum Gönder

0 Yorumlar