Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

İRAN KENT GEZİSİ - MAZENDERAN YÜRÜYÜŞÜ

Tarih: 26 Ağustos - 8 Eylül 2023

İki gezi peşpeşe. Dileyen ikisine de katılabilir. Dileyen yalnız birine katılabilir. 

İlk bölüm: Tebriz, Tahran, Kaşhan, İsfahan, Şiraz, Kazvin kentleri gezilecek. Kaşkay Türkleri ziyaret edilecektir.

Tebriz'de Gök Mescit alışveriş merkezine gidilerek buradaki onlarca dağcılık mağazası görülecek, tarihi yerler, Şehriyar'ın evi ve gömütü, Eynali Dağı gezilecektir. Diğer kentlerde görülmeye değer ne varsa görülecektir. Tahran'da kent gezisi yapılacaktır. Kaşhan'da Afşar Türklerinden olan Kacar hanedanlığının sarayları gezilecektir. Yezd'de Zerdüşt ölüm kulelerine ve Zerdüşt tapınaklarına gidilecek, çölde jip safarisi yapılacaktır. Kazvin'de pencereden Hasan Sabbah'ın Alamut Kalesi'ni görerek uyuyacağız, kaleye çıkacağız. Kazvin'de tarihi meydanları, çarşıyı gezeceğiz. Şiraz'da Kerimhan Kalesi, Hafız Şirazi ve Sadi'nin gömütleri gezilecek, Kaşkay Türkleri'nin düğünlerine katılacağız. (Denk gelirse). İsfahan'da Makş-ı Cihan Meydanı, Melikşah ve Nizamü'l Mülk'ün gömütlerinin gezilmesi... 

Yol boyu daha görülecek pek çok yerde durup gezeceğiz, Meybod gibi. Her ayrıntıyı yazmaya gerek yok. Herkesin yaptığı klasik İran rotasının yanında birçok farklı yer de göreceğiz. 

Kılavuzumuz bir Kaşkay Türküdür.

Etkinliğin 2. Kısmı 6 gün sürecek. Mazenderan'da (İran'ın en yeşil yerlerinden biri) 5 gün çok güzel patikalarda yürüyüş yapacağız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar