Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

yapıldı - ISAURIA YOLU YÜRÜYÜŞÜ (1-4 Eylül 2022)

Türsab No: 13476

Katılımcı Sayısı: 40 kişi
Yürümekten keyif alacağınız, antik yollar, muhteşem manzaralar; ardıç, ladin, köknar, meşe, çam ormanlarından geçen bir rota sizi bekliyor. Kaçırmayın. Bu yollar 9500 yıldır kullanılan yollardır. Çatalhöyük kazılarında Side ve Alanya kıyılarına ait olduğu anlaşılan deniz kabuğu kolyeler; Side kazılarında Çatalhöyük'e iye buğday, arpa kalıntıları bulunmuştur. Bu yollar aynı şekilde Isauria'dan Mezitli limanlarına da gidip gelinen yollardı. Demek ki 9500 yıl önce bu yollardan gidip geliniyordu. Roma döneminde önem kazanan bu yollar, Selçuklu döneminde ticaret yolu olarak kullandı. Sizi geçmişin izlerini sürmeye çağırıyoruz. 

Isauria Yolu, 9500 yıldır kullanılan bir yoldur. Yolun öyküsünü benden dinleyeceksiniz. Erkenden öğrenmek isteyenler, Temmuz Magma Dergisi'nden yolun öyküsünü okuyabilir.

Yürüyüş kılavuzunuz, Isauria Yolu'nu yapan Mehmet GÜLTEKİN olacaktır.


Tarih:
1-4 Eylül 2022 (3 gece 4 gün) Çadır kamplı.


Tatiltreni Turizm Acentası tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 1-4 Eylül 2022
Saat: 08.30
Buluşma Yeri: Konya otogarı
Ücret: 650 tl'dir. (4 günlük)

İkili, üçlü veya daha fazla erkek gruplar yürüyüşe alınmaycaktır.


Kamp yükünü araç taşıyacak
19 Mayıs etkinliğinde yürümediğimiz rotaları yürüyeceğiz. Bu rota, ilk kez grupla yürünecektir.

Ortak yemek yapacağız. Bunun için fazladan ücret toplanacaktır. (4 gün tüm öyünler için 250 tl, dileyenler katılacaktır.)

1. Gün: Kaplanlı Köyü - Astra Antik Kenti - Bolat Köyü - Eğiste Barajı. (18 km) Yolun ilk 14 km'lik bölümü tamamen antik yoldur. Isaurialıların korsanlık için Mezitli limanına gittikleri yoldur. Son 4 km'lik bölüm, baraj çalışmaları nedeniyle bozulmuş zaman zaman yine yol kalıntılarına değerek yürüyeceğimiz bir rotadır.
2. Gün: Eğiste Baraj Gölü - Yelbeği Köyü - Işıklar Köyü. (Işıklar Köyü Kamp) (22 km.) Yüzde 99 oranında antik bir güzergahtan geçen bu rotada antik yolun kalıntıları yüzde 80 oranında ayakta. Baraj çalışmaları nedeniyle 3.5 km'kik sevimsiz bir geçişten sonra (Burayı araçla geçeceğiz.) harika manzaralar eşliğinde yükselerek yürüyeceğiz. Ulu ardıçların ve yükseklerin serinliğinde bir yürüyüş olacak. Yelbeği Köyü'nde öğle yemeği molası olacak. Köyde öğle yemeğinde sac böreği, çay ve ayran olacak. 
3. Gün: Işıklar Köyü - Isauria Nova (Zengibar Kalesi) - Yazdamı Köyü Yürüyüşü. (10 km) Yazdamı Köyü kamp. Isauria ülkesinin başkenti Isauria Nova 4 km uzunluğunda surlara iye, görülmeye değer bir yer. Bugünkü rotayı kısa tutmamın nedeni bu ören yerini gezebilmek. Tarihini, öykülerini duyumsayabilmek. 

4. Gün: Yazdamı Köyü - Tepearası Köyü - Isauria Vetus (Isauria Palaya - Bozkır ilçesi) yürüyüşü. Bu rotanın yüzde 90'ı antik yol güzergahıdır. 4 km'lik bölümü asfalt altında kaldığından antik yola paralel bir patika kullandık. Bozkır ilçesinde yürüyüş bitişi. Buradan aracımızla Konya'ya dönüş.


Kayıt için: Mehmet Gültekin
Vatsap: 05436982698



Yorum Gönder

0 Yorumlar