Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

yapıldı-ANDRIAKE -FİNİKE LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ (27-30 Ekim 2022)


           

                  
                         Türsab No: 13476 



Bu etkinlik Gezi Treni Turizm Acentası tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 27-28-29-30 Ekim 2022 (3 gece 4 gün)





Çayağzı (Andriake) uzaktan görünüyor. 
Altta, Belos antik kentinin nekropolü



Erkinlik, çadır kamplı olup kamp alanı her akşam farklı yerde olacaktır. Araçlar lojistiğimizi sağlayacaklar. Kamp yükünü araçlar taşıyacak.

Yemek: Akşam yemeğini herkes kendisi sağlayacaktır. Kahvaltı ve öğlen kumanyası sağlanacaktır.

Ücret: 900 tl.

Buluşma Yeri ve Saati: Finike Otogarı - 07.00

1. Gün:(17 km ) Finike'den başlayıp Belos Likya kentinden geçip 1472 yükseklikliYatıkardıç Yaylası'na çıkacağız. Likya'ya özgü kaya mezarlarını da göreceğimiz, bir antik kent, bir nekropol alanı göreceğimiz bir yürüyüş günü olacak. Dünyaca ünlü Beymelek Lagünü'nü yukarıdan göreceğimiz güzel bir yürüyüş günü olacak.

2. Gün: (23 km) Yatıkardıç Yaylası - Papaz Kayalar -  Alakilise - Zeytin - Belören (Yokuş Aşağı) 1478'den 500 yüksekliğe ineceğiz.

 3. Gün: (22 km)Belören - Gavur Yolu'ndan Myra -Sümeli - Gürses -Divlik - Çayağzı. (Yokuş aşağı) 500'den 0'a ineceğiz. Belören Köyü’nden çıktıktan 1 km sonra Myra ve Belos antik kentini birbirine bağlayan gerçek antik yollardan geçerek Demre Çayı’nın vadi tabanına kadar ineceğiz.

4. Gün: (14 km) Myra, Sümeli, Gürses, Divlik, Çayağzı parkuru. 


1400'lü yüksekliklerde dolaşacağız.

Demre'yi ve Beymelek Lagünü'nü izlemeye doyamayanlar...


Bu yürüyüşte, Likya'ya özgü kaya mezarları, sedir ormanları, lagün, gerçek antik yollar, antik tiyatro, antik bir Roma kuyusu, üç adet Likya antik kenti göreceğiz. Tarihe, doğaya ve dağlara doyacağımız bir etkinlik olacak.


Likya Yolu'nun az yürünen bir rotasıdır. Günlük yürüme uzunlukları 24-25 km'dir. Zordur. Yürümeyi sevenler için bir etkinliktir. Aşırı kilolu ve sağlık durumu yerinde olmayanlar katılmamalıdır. 


İletişim için: Mehmet Gültekin (Yollar Delisi)
Whatsapp'tan mesaj ile iletişim kurunuz. 543 698 2 698

Papazkayalara doğru... Az sonra dikine bir iniş başlayacak ve Alakilise'ye kadar inilecek.

Etkinliğe katılanlar, kendi istekleri ile katılmış olacaklar. Bu nedenle etkinlik sırasında yaşayacağınız sağlık sorunu ve kazalardan katılımcıların kendileri sorumludur. Bu gibi olumsuzluklar nedeniyle hiçbir kurum ve kuruluşu suçlayamazlar. Katılımcılar, etkinliğe katılarak bu açıklamamızı kabul etmiş sayılırlar. 






Yorum Gönder

0 Yorumlar