Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

TANRI DAĞLARI / KAZAKİSTAN-ÖZBEKİSTAN GEZİSİ (2021 AĞUSTOS)

GİDİŞ VE DÖNÜŞ BİLETLERİNİN LİNKİ EN AŞAĞIDADIR.

 Buluşma Yeri Almatı Havaalanıdır. Referansı olmayan kişiler katılamaz. Para kazanma amaçlı değildir. Benle görüştükten sonra benim evetimi alanlar, aşağıdaki linklerden biletlerini alabilir. 

Eski Türk yurtlarını gezmeyi sürdürüyoruz. Altın giyimli kişi’yi (Altın Elbiseli Adam), onun çıkarıldığı Esik Kurganını, Yesevi’yi, onun doğduğu Sayram (Yesi) köyünü, Tanrı Dağlarını, gölleri, doğayı, atalar tinini yaşamaya gidiyoruz. Atlı gezi yapacak, kımız içeceğiz. Oralara kadar gitmişken birer günümüzü de kentlere ayırıp önce birlikte sonra ayrı ayrı kentlerin güzel yerlerini göreceğiz. Türbe gezisi olmayacak ancak Türk tarihinin önemli kişilerini görmeden gelmeyeceğiz. Ayrıntılar aşağıdadır.

Özbekistan/ Hive'de çöl yürüyüşü yapacağımız yerler

                    Hive yakınları / Tomris Hatun'un, İskitlerin torunları Kazak Türklerinin yurduna gidiyoruz.

Tarih: (Gezi 15 günlüktür.) 13-28 Ağustos 2021 

Uçuşlar: Almatı'ya uçuş, Semerkant'tan dönüş.

İçinde olanlar: 
Uçak dışında tüm ulaşımlar, 
Kılavuzluklar, 
Konaklamalar (birkaç yerde keçe çadır konaklama olabilir, aksi halde 2-3 kişilik odalarda konaklama, oteller 3-4 yıldızlı)
Yerel grup konseri, 
Atlı gezi, 
(Birkaç gün dışında) kahvaltılar 

Ücretlendirme: 1100 avro gibi bir tutar öngörülmektedir. Otel vs giderleri için önceden 400 avroyu bana veya orada bize rehberlik yapacak kişiye iletebilirsiniz. Bu para ile kalınacak yerleri, araçları, atlı gezileri, yerel konserleri organize edecekler.

ŞARTLAR:
En geç 72 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif olan pcr test sonucu ile iki ülkeye de giriş yapılabilir.
1. Ata toprakların kıymetini bilmeyen gelmemeli. 
2. Gittiğimiz yerin yerel inançlarına saygılı olunmalı. 
3. Aynı dili konuştuğumuz için bazı sözcükler, başka Türkçelerde kulağımıza komik gelebilir. Kardeşlerimizi rencide etmemeliyiz. 
4. Oralara köprüler kurmaya gidiyoruz, küçük sorunlarla köprüleri yıkmaya değil. 
5. Herkes kendini tanır, kişilere olumsuzluk yayacak olanlar lütfen gelmesin. 
6. Bu uzak yerlere her zaman gidilmez. Katılımcıların mutluluğunu ve huzurunu bozacak hiçbir şey yapmamalısınız. 

1. GÜN: (13 Ağustos 2021) İstanbul’dan Almatı’ya uçuş. Otele yerleşme. Almatı gezisi. 

Almatı, Arkadaki dağların eteklerinde yürüyüşler yapacağız.

2. 3. 4.GÜN:
Bugünler Tanrı Dağlarının güzelliklerini görerek, Tanrı Dağlarında ata binerek, yürüyüşler yaparak, kımız içerek geçecek. Almatı çevresinin çok güzel bir doğası var. Kazakistan’daki ilk 4 günümüz Almatı çevresinde değişik güzellikleri görerek geçecek. Almatı, Kölsay, Esik Kurganı, Altın Elbiseli Adam, Alma-Arasan, Büyük Almatı Gölü, Doğa harikası Çarın Kanyonu, kanyonda yürüyüş, Tanbalı Tas, Alatav geçişi, Medev görülecek yerler arasında.

                             Çarın Kanyonu                                                             Kölsay

  Tanbalı Tas

                                                                           

5. GÜN: Tanrı Dağları’nda günübirlik yürüyüş. Zorlu olmayacak.

 Yürüyüş yapacağımız Tanrı Dağları
                                

6. GÜN:

Taraz

Türk tarihinin en önemli yerlerinden biri olan Türkistan’a doğru hareket ediyoruz. Almatı’dan önce Taraz’a geçiş. (5 saat, 491 km) Konaklama. Ertesi gün Taraz çevresinde kültür gezileri.


Taraz
             

7. GÜN: Çimkent yönünde görsel yerlerde durarak Taraz’dan Çimkent’e geçeceğiz. Yolculuk 2.5 saat (181 km) olacak. Çimkent’te Ahmet Yesevi’nin doğduğu köy olan Sayram’a gideceğiz. (Burası artık köy değil, kent.) 

Sayram'ın (Yesi, Yesevi'nin adı buradan gelir.)ana giriş kapısı.

                                                                Türkistan'da Ahmet Yesevi Türbesi

Çimkent ortayerleri

8. GÜN: Çimkent yakınlarında Sayram-Ugam Ulusal Parkı’nda günübirlik yürüyüş yapacağız. Grubun durumuna göre günübirlik küçük bir zirve de yapabilme olanağımız var.




Sayram Ugam Ulusal Parkı'nda günübirlik yürüyüş yapıp Tanrı Dağlarının tinini tinimizde duyacağız.

9.Gün: Türkistan’da geçirilecek.

Türkistan’ın yeni Kervansarayı görülecek. Türkistan civarında Yesevi’nin hocası Arslan Baba'ya gidilecek. Tarihi yerler (tepe, müze) ziyaret edilecek. İkan Köyü'nde müzik eşliğinde Özbek çalgı aletleri ile yemek ziyafeti yapılacak. 



Eski Türk kentlerinden Türkistan

Türkistan - Kervansaray

10. GÜN: İkan Köyü'nden Taşkent’e doğru yola çıkılacak. Eski İkan'dan Taşkent'e geçiş. 263 km. 3,5-4 saatlik yol giderek Özbekistan'a, Taşkent'e geçilecek. Otele yerleşme.

Taşkent
11. 12. Gün Taşkent’te olacağız. Şehir gezisi ve onunla birlikte Taşkent’in tarihi ve önemli yerleri gezilecek. Barak Han, Minor, Tilla Şeyh gibi tarihi mekanlara gidilecek.


Jarakuduk ağaç fosilleri göreceğimiz ilginç yerlerden. Zaman kalırsa burada çöl yürüyüşü yapabiliriz. 

13. GÜN: Semerkand’da geçirilecek. Registan meydanı, Mirza Uluğbek Rasathanesi, Emir Timur Türbesi görülmesi gereken yerler içindedir. Vakit kalırsa Buhara’ya gidilir ve Çar Minar Mecmuası, Uluğbeğ Medresesi, Kökaltaş Medresesi görülür.

14. GÜN: Buhara gezisi. 




Zamanı doğru kullanıp hem Hive'yi görmek hem de Zerefşan'a gidip Kızılkum Çölünde yürüyüş yapmak için programda küçük bir düzenleme yapılacaktır. Bu işleri olgunlaştırabilmek için rehberlerimizle görüşmelerimiz sürüyor. 

İLETİŞİM
bilgi@yollardelisi.com
whatsapp: +90 543 698 2 698
youtube kanal: yollar delisi
instagram: yollardelisi
facebook: yollar delisi

Gidiş bileti: https://www.skyscanner.com.tr/tasima/ucak-bileti/ista/ala/210813/config/16096-2108131500--30893-1-9407-2108140140?adults=1&adultsv2=1&cabinclass=economy&children=0&childrenv2=&destinationentityid=27536536&inboundaltsenabled=false&infants=0&originentityid=27542903&outboundaltsenabled=false&preferdirects=false&preferflexible=false&ref=home&rtn=0

Dönüş Bileti: https://www.skyscanner.com.tr/tasima/ucak-bileti/tas/ista/210828/config/16759-2108281700--31714-0-12585-2108282020?adults=1&adultsv2=1&cabinclass=economy&children=0&childrenv2=&inboundaltsenabled=false&infants=0&originentityid=27547129&outboundaltsenabled=false&preferdirects=false&preferflexible=false&ref=home&rtn=0




Yorum Gönder

0 Yorumlar