Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

VİA SEBASTE - 2017


 

Değerli dostlarımın yoğun isteği üzerine, bir daha yapmama kararı aldığım Via Sebaste yürüyüşünü bir kereye mahsus tekrar yapacağım.

Via Sebaste'ye özgü döşeme yolların en güzellerini seçtim yine. 2000 yılı aşkın bir tarihi olan bu yolların hikayesini, bu yolların antik çağ kaynaklarındaki hikayelerini bulup kitaplaştıran biri olarak, Homonadların o hırçın, o hazin hikayelerini sizlerle paylaşacağım. Katılımcı sayısı 70'i geçmediği sürece katılan herkese bu yolların rotalarını anlatan, Homonad adlı Anadolu'nun otantik halkının tarihini anlatan "Toroslarda Bilinmeyen Ülke Homonada" adlı kitabımı hediye edeceğim. İmza isterseniz, memnuniyetle imzalarım tabi. :)

Buluşma Yeri: Konya Otogarı

Buluşma Tarihi: 18 Mayıs 2017

Saat: 08.00

Etkinlik Ücreti: 120 tl gibi düşünülmektedir.

Geri Dönüş için: Biletlerinizi 21 Mayıs 2017 tarihinde saat 20.30 itibari ile Seydişehir veya Konya kalkışlı olarak alabilirsiniz. İstanbul'dan Konya'ya uçuş vardır, bilginize. Manavgat Alanya ya da Antalya istikametinden gelecek olanlar, saat 10.00'da her şeyleri hazır olarak Seydişehir'de Konya'dan gelecek grubu bekleyecekler. Dönüşte de Seydişehir'e uğramadan Akseki'den Manavgat ve Antalya'ya giden Ateş Tur ile dönebilirler.

1. GÜN: Sabah saat 08.00'de Konya otogarında buluşma. Buradan Seydişehir'e hareket. Alışveriş ve kahvaltı için Seydişehir'de serbest zaman. Saat 10.30'da araçlarımızla yürüyüşün başlangıç noktasına varmış olacağız. Buradan Beldibi - Okluk - Elmasut Yaylası - Eşek Çukuru - Bulamaç Kazanı - Simyan parkurunun yürünmesi. (22 km) Madenli Yaylası'na dönüş ve orada kamp.

2. GÜN: Madenli Yaylası'nda kampın toplanması, kahvaltı. Saat 08.30'da araçlarımızla Akseki'ye hareket. Saat 10'da Akseki - Sarıhacılar - Belenilvat - Hüsamettin Köyü yürüyüşü. (13 km) Buradan Altınbeşik Mağarası'na gidiş. Bu mağara, tekne ile girilen zemini göl olan bir mağara. Suyu buz gibi ve 54 metre derinliğinde. Sarıhacılar Köyü'nde kamp.

3. GÜN:  Sarıhacılar'da kampın toplanması ve kahvaltı. Saat 09.00'da Sarıhacılar - Askeriye - Gökbucak - Nohutçukuru - Arap Sivrisi - Çiğ Devrenti - Erenyaka - Devrentbaşı - Murtiçi yürüyüşü. (20 km)

Çiğdevrenti'nden sonra Murtiçi'ne kadar keşif yürüyüşleri sonrası ilk kez yürünecektir. Bu parkurda kollarımız, bacaklarımız çok çizilecek. Doğal yöntemle akupunktur deyin siz ona.

Dönüş yolunda görebileceğiniz en güzel taş döşeli 1 kmlik bir parkur olan Cendeve parkurunu da yürüyeceğiz. Bu yürüyüş de ilk olacaktır. Dedire Köyü'nde kamp..

4. GÜN: Dedire kampının toplanması. Kahvaltı. Dedire- Kargasekmez - Kireç Kuyusu - Gravganda (8 km) yürüyüşü. Gravganda'dan sonra 2.5 kmlik bir taş yol daha yürünüp araçlarımızla Sülles köyünden geçerek Çaltılıçukur köyüne geleceğiz ve hayatımda gördüğüm en güzel, en manzaralı, en anlamlı rota olan Çaltılıçukur - Sarp Kanyonu - İnişdibi Parkuru (8 km) nun yürünmesi ile etkinliğimizi bitireceğiz. Bu rotayı, Çaltılıçukur'da 1005 rakımdan başlayıp, İnişdibi'nde 250 metrede bitireceğiz. Kanyon deyince, sulu geçiş anlaşılmasın. Yukarıdan yürüyerek bu doğa harikası yere ineceğiz. İsteyenler suya girecek. Su 4 derece. İnişdibi'nden araçlarımızla Akseki, Seydişehir, Konya'ya hareket.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar