Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

TOROS TRANSI

 


09- 12 Temmuz 2016 tarihlerinde 3 gece kamplı 4 gün sürecek olan Toros Dağ Geçişi programı:

Antik Çağlarda Side ve Alanya Limanlarından Bozkır’a tuz yüklemeye gelen, gelirken de bölgeye gaz yağı taşınan antik bir yoldur. Yolun adı Tuz Yolu’dur. O dönemlerde tuz en önemli şeydir. Buzdolabı olmadığı için insanlar kışlık yiyeceklerini tuzlayarak sakladıkları için işlek bir yoldur. Güzergahımız aynı zamanda Tuz Yolu olarak kullanılmış Via Sebaste Yolu’ndan da geçmektedir.

1. GÜN: 13 km – 6 saat . Sabah 09.00’da Konya otogarında buluşma. Alışveriş ve kahvaltı için serbest zaman. Dere Mahallesine hareket. Saat 11.00’de Dere, Dedi, Adıyaman, Çatalharman, Sarınç, Diklitaş yaylası yürüyüşüne başlanacak. Yürüyüş, patikalardan devam edecek. 20 dakikalık bir köy içi yürüyüşten sonra 5 km’lik ladin ormanlarının arasından dikine bir patika bizi bekliyor olacak. Akşam, Diklitaş Yaylası’nda kamp.

2. GÜN: 16 km – 8.5 saat.Sabah 08.00’de hareket edilecek. Ağaçsız tepelerden vadilerden 7 km ilerleyerek Dipsiz Göl’e ulaşılacak. Dipsiz Gölde saat 13.30’a kadar kahvaltı ve yüzme molası verilecek. Saat 14.00’te Hocalı Yaylası’ndan dikine kayalık derin vadilerden, antik Via Sebaste Yolu’nun döşeme taşlarına basarak ilerleyeceğiz. Bu arada Konya il sınırından çıkıp Antalya il sınırına girmiş olacağız. Bu vadi, antik yolu ile gerçekten görülmeye değer. Vadinin bitiminde Sultan Muğarı Yaylası’na ulaşacağız. Buz gibi sularında serinleyeceğiz. Buradan dikine bir çıkışla, Toroslarda  araçların ulaşabildiği en yüksek nokta olan 2400’lük zirveye ulaşacağız. Bu boyundan dikine bir inişle Boğazyurt Yaylası’na ulaşacağız. Boğazyurt Yaylası’nda kamp.

3. GÜN: 29 km – 13 saat. Yürüyüşün en zor günü. Sabah 06.00’da yürüyüşe başlayacağız. Çimi Köyü’ne kadar araç girecek, yardım ulaşaştırılabilecek bir yer yoktur. Torosların geçit vermediği,kayalık vadilerden ve sırtlardan ilerleyerek 2700 rakımlı bir boyundan toplamda 29 km yürüyerek Akseki’nin Çimi Köyü’ne varacağız. Çimi’de kamp. Bu günkü yürüyüşte herkes yanına 4 litre su, 3 öyünlük kumanya alacak. Bu günkü yürüyüş, ağaçsız Toros zirvelerinde olacaktır.

4. GÜN: Çimi, Hüsamettin, Belenalan, Sarıhacılar, Akseki yürüyüşü ile geçişimizi sonlandıracağız. Bu günkü yürüyüşün büyük bölümü antik, taş döşeli Via Sebaste Yolu’ndan olacaktır.

 

 

             İrtibat: Mehmet GÜLTEKİN

                543 698 2 698

                styxdiablos@hotmail.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar