Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

LİKYA YOLU / OLİMPOS - ADRASAN - GELİDONYA - ÇIRALI- YANARTAŞ BÖLGESİ

 


KARAÖZ - KORSAN KOYU (MELANİPPE) - GELİDONYA FENERİ - ADRASAN - MUSA DAĞI (OLİMPOS DAĞI) - OLİMPOS - ÇIRALI - CHİMERA (YANARTAŞ) - ULUPINAR YÜRÜYÜŞÜ

Ama Önce Şartlar:

Yorulacağız, iyi veya kötü şaşırtılar olacak, şaşıracağız, doğada küçücük kalmanın hafifliğini yaşayacağız; ama bunları yaşadık diye lidere, rehbere karşı olumsuz bir tutum takınmayacağız, arkadaşlarımıza negatif enerji yaymayacağız, dedikodu yapmayacağız. Amacımız ülkemizin en güzel ve en ünlü yürüyüş rotasında güzel bir 4 gün geçirmek.

Lukka Yolu’nda çekilmiş artistik fotoğrafları görerek, bizler de hiç yorulmadan kolaylıkla bu artistik pozları vereceğiz zannedenler, aman dikkat! Çünkü öyle olmayacak, deli gibi yorulacağız bu pozları verebilmek için.

Dağlarda, patikalarda, orman yollarında, taşlık vadilerde, çok az da olsa toprak yolda yürüyeceğiz. Beklentisi farklı olanlar gelmesin.

Tarihi bir yolculuk da olacak. Doğa ve ormanın kucaklaşmasını seyredip bakir doğanın ve tertemiz denizin sesini dinleyeceğiz. 2001 yılında dünyanın en güzel yeri seçilen Gelidonya Feneri'ni göreceğiz. Fiyatlandırma: Tüm ulaşım ve taşıma (lojistik) ücretleri, Olimpos'ta duşlu, tuvaletli 4-5 kişilik bungalovda konaklama, kahvaltı ve akşam yemekleri, yürüyüş kumanyası dahil (yemekle uğraşmayacağız), toplam 290 tl olacak gibi görünüyor. Biliyorsunuz bu tip konaklamalı ve yemekli Likya Yolu yürüyüşleri 800-900 tl aralığında yapılmaktadır. Bizlertur için değil, dağcılık faaliyeti olmasını amaçladığımızdan herkes kendi payına düşen masrafı ödesin diye düşündüm. Öğle arası kumanyası, ekmek arası, zeytin, peynir, domates, salam gibi olacak, yanında meyve suyu. Ben yemem diyenler, başlarının çaresine baksınlar. Dedik ya, konfor arayanlar gelmesin diye... :)

Listeye geç eklenenler, aynı fiyata çadırda kalacaktırlar. Çadırlarını da kendileri getirecektir.

 

Musa Dağı - Yangın bölgesi

 

Yanartaş - Chimera - Bellerophontos'un ejderhayı yendiği yer.

Tarih: 29-30 Nisan - 01- 02 Mayıs 2017 (3 gece 4 gün)

Bir peşin uyarı daha: İstanbul'dan katılacak arkadaşlar;İstanbul'dan lütfen ucu ucuna çıkmayın.

Program ayrıntıları:

Ücrete dahil olarak, öğlen yemeği için kumanyayı tesiste vereceğiz. Kahvaltı ve akşam yemekleri Olimpos'ta konaklayacağımız yerde açık büfe olarak verilecektir.

Çadır kur, topla, akşama tekrar kur vs ile uğraşmayacağız. Ücrete dahil olarak, 3 gece boyunca Olimpos'ta Bungalovlarda konaklayacağız. Yürüyüş bitiminde araçlarla Olimpos'a bırakılacağız. Yani bu sefer biraz "concon" oldu.

1.      GÜN: Sabah 08.00'de Antalya otogarında buluşma. Saat 10'da kampinge yerleşme. Saat 11'de Musa Dağı (Olimpos Dağı-Genel kanaat olan Tahtalı Olimpos değil.) Adrasan yürüyüşü. Akşama Adrasan'dan araçlarla dönüş. Akşam yemeği. Serbest zaman. Parkur 17 km'dir.

2.      2. GÜN: Olimpos'tan Karaöz'e araçla geçilip, Karaöz, Korsan Koyu, Gelidonya Feneri, Adrasan yürünecek. 23.5 km. Bitmek bilmeyen yorucu ve çok güzel bir rotadır.

3.      3. GÜN: Yatış günü. Kahvaltıyı kampingte yapacağız. İsteyenlertüm gün denize girebilir, isteyenler kaya tırmanışı yapabilir. Akşam yemeği kampingte. Güneşli güzel bir gün olması için totem mi tutarsınız, dua mı edersiniz şimdiden bilemem.

4.      4. GÜN: Olimpos, Çıralı, Yanartaş, Ulupınar yürüyüşü. Saat 3 gibi yürüyüşümüz bitmiş olacaktır. Buradan araçlarla Antalya otogarına bırakılacaksınız.

5.      KARAÖZ - KORSAN KOYU (MELANİPPE) - GELİDONYA FENERİ - ADRASAN - MUSA DAĞI (OLİMPOS DAĞI) - OLİMPOS - ÇIRALI - CHİMERA (YANARTAŞ) - ULUPINAR YÜRÜYÜŞÜ

6.      Mehmet GÜLTEKİN

7.      www.viasebaste.com

8.      styxdiablos@hotmail.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar