Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

LİKYA YOLU - KASIM 2016 HİSARÇANDIR - ULUPINAR


Yürüyüş sezonunun bittiği bu günlerde Lukka yolunda 4 güzel gün geçireceğiz.

Tarih: 29, 30, 31 Ekim, 1 Kasım 2016

28 Ekim saat 20.00'da Fethiye'den Antalya'ya minibüsümüz gidecektir. Yakın olanların dikkatine.

ROTA: HİSARÇANDIR - GÖYNÜK MİLLİ PARKI - GÖYNÜK YAYLA - GEDELME - YAYLA KUZDERE - ÇUKURYAYLA - TAHTALI DAĞI - BEYCİK - ULUPINAR

TOPLAM MESAFE: 80 km

 

 

 

Tahtalı Dağı solda, geçiş yapacağımız kanyon solda. Ya da biri sağda biri solda işte.

Tam anlamıyla dağ yürüyüşü olacak. Yükseklerde sedir ağaçları, aşağılarda sık çam ormanları içinde geçen bir yürüyüş olacak. Eminim tadı damağınızda kalacak. İsteyenlerle Tahtalı zirvesi de yapılacak bir faaliyet bu.

Dağlara doyacağımız dört tam günün programı şöyle:

Ama Önce Şartlar:

Yorulacağız, kaybolacağız, iyi veya kötü şaşırtılar olacak, şaşıracağız, doğada küçücük kalmanın hafifliğini yaşayacağız; ama bunları yaşadık diye lidere, rehbere karşı olumsuz bir tutum takınmayacağız, arkadaşlarımıza negatif enerji yaymayacağız, dedikodu yapmayacağız.

Amaç Beydağlarında güzel bir 4 gün geçirmek.

Lukka Yolu’nda çekilmiş artistik fotoğrafları görerek, bizler de hiç yorulmadan kolaylıkla bu artistik pozları vereceğiz zannedenler, aman dikkat! Çünkü öyle olmayacak, deli gibi yorulacağız bu pozları verebilmek için.

 

Dağlarda, patikalarda, orman yollarında, taşlık vadilerde, çok az da olsa asfaltta yürüyeceğiz. Beklentisi farklı olanlar gelmesin.

Antik kent hiç yok. Sadece Gedelme’de 2500 yaşında çınarlar ve 1000 yıllık bir Bizans kulesi var. Doğa ve ormanın kucaklaşmasını, bakir doğanın sesini dinleyeceğiz. Tahtalı’nın karlı zirvelerini izleyerek ve ona yaklaşarak ve ondan uzaklaşarak yürüyeceğiz.

Ayrıca kafamda başka planlandırma da var, bu değişikliği ekibe göre yapabilirim de yapmayabilirim de, bu ekibe bağlı, Hisarçandır’dan başlamak gibi. İlk gün Hisarçandır – Göynük Milli Park (25 km) yürütmek gibi. Normalde Hisarçandır'dan itibaren 10 km'lik toprak yolu araçla geçeceğiz. Yürümek istemeyenleri araç taşır, yürüyemezsem diye dert etmeyin.

 

 

1. GÜN:Sabah 08.00’da Antalya otogarında buluşma. Buradan araçlarla Hisarçandır Köyü’ne hareket. 35 km yol giderek köye varış. Köyde 15 dakika mola. Hisarçandır’dan 11 km’lik toprak yolu manzaralı bölgelerde durarak ve fotoğraflayarak geçeceğiz. Patika girişinden 14 km boyunca Göynük Milli Parkına kadar vadi inişi yapacağız. Ormanlık bir rotadan devam edeceğiz.

2. GÜN:(29 km) Göynük Milli Park’ından Göynük Yayla’ya 15 km; Göynük Yayla’dan Gedelme’ye 14 km yürünecek. Zor gün. Zorlayıcı inişler, çıkışlar, kayalık vadi tabanından geçişler var. Alabildiğine orman içi yürüyüşü. Doğaya bayılacaksınız.

3. GÜN:Gedelme – Yayla Kuzdere (6 km) – Beycik (17 km) : 23 km

4. GÜN : Beycik – Ulupınar : 11 km

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar