Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

LİKYA YOLU / FİNİKE-DEMRE PARKURU - 2016 PROGRAMI

 


Tarih:

Başlangıç: 18 Mayıs 2016 – Çarşamba – Sabah 08.00

Bitiş:          21 Mayıs 2016 – Cumartesi – Akşam 18.00

 

Dönüş yeri: Dönüş biletlerinizi cumartesi akşamı 19.00 itibarı ile Demre’den alabilirsiniz. Demre’den Antalya’ya, Antalya’dan da istediğiniz   yere… Antalya – Demre arası Batı Antalya firması ile görüşünüz. Zamanı olanlar, Cumartesi Andriake’de çok güzel bir kamping var. Orada kalabilirsiniz.

·         Yürüyüşün ödülü, son gün muhteşem bir sahili olan Andriake’de denize girmek. (En alttaki resim)

 

1. GÜN:                                                                                                                  

Finike – Belos – Yatıkardıç Yaylası (14 km – 8 saat) Antik kent, Lukka kaya mezarları göreceğimiz tarih dolu bir yürüyüş olacak.

Finike’de buluşma. Finike’de saat 10.00’a kadar alışveriş ve kahvaltı için serbest zaman. Saat 10.00’da toplanma ve yürüyüşün başlaması. Hep dikine bir toprak yoldan 4 km kadar yürüdükten sonra -manzara git gide delirecek- 800 metre yükselmiş olacağız. Oradan orman yoluna sonra da patikaya girip devam edecek olan parkurda hiç su yok. 6 km yürüyerek Belos antik kentine geleceğiz. Parkur gayet vahşi ve el değmemiş. Kamp yerine kadar araç girecek bir yol yok. Öyle ki aracımız, kamp malzemelerimizi 73 km uzunluğunda ve 5 saat süren bir yolculukla kötü yayla yollarından geçerek getirecek. Belos’tan 4 km’lik bir yürüyüşle kamp yerimiz olan Yatıkardıç Yaylası’na geleceğiz. Bu yürüyüşte batıda Demre’yi doğuda Kumluca ve Finike’yi göreceğimiz yüksek dağlardan geçeceğiz. Yürüyüş boyunca, çam, sedir, ladin, meşe, katran ve meşe ormanlarından geçeceğiz.

2. GÜN: Toplam 15 km – 6 saat. Tamamen dağlık ve manzaralı bir parkurdan Alakilise Vadisi’ne kadar vahşi bir doğada yürüyeceğiz. Kırkmerdivenler (Papazkayaları) ‘den sonra iki saatlik dikine bir iniş yapacağız. Doğa, her türlü vahşiliğini ve güzelliğini sergiliyor burada. Tek sorunumuz su olacak. Onu da aracımız takviyesiyle yanımızda taşıyacağız. Kırkmerdivenler’den itibaren vadi tabanına kadar hep iniş. Saat 3 civarında Alakilise’ye gelip burada kuyunun ya da harabelerin yanına, tarihin göbeğine kampımızı atacağız. Buradaki kuyu suyu kullanılabiliyor. Çobanlar kullanıyor çünkü.

3. GÜN: Toplam: 18 km – 8 saat. Tarih ve doğa dolu bir yürüyüş günü daha bizi bekliyor. Bugün medeniyette kamp yapacağız. Myra kaya mezarlarının önündeki yeşil alanda kamp yapacağız. Yürüyüşümüzün son 3.5-4 km’si asfalt.  Belören Köyü’nden çıktıktan 1 km sonra Myra ve Belos antik kentini birbirine bağlayan gerçek antik yollardan geçerek Demre Çayı’nın vadi tabanına kadar ineceğiz.

4. GÜN: Toplam: 19 km – 9 saat. Myra Kalesine çıkış, Sümeli Köyü’nden ve Gürses’ten geçişten sonra dikine, derin ve vahşi bir vadiden Çayağız’a kadar ineceğiz. Bol manzaralı güzel bir yol. Bir iki asfalt geçişi dışında zevkli bir parkur.Su tedarik edecek yerler ve bir tane bakkal var yol üzerinde.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar