Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

ELBRUS TIRMANIŞ PROGRAMI 2017

 


Tarih: 01 Temmuz - 06 Temmuz 2017 (6 gün)

Fiyatlandırma: 450 $ olacak şekilde düşünülmektedir.

Yanınıza dolar veya bulabilirseniz ruble alacaksınız. Rusya'da dolar kullanırsanız, 1 doları 45 rubleden hesap ederler. Normalde 1 dolar 64 rubledir. Alkol çok ucuz. Et çorbaları inanılmaz lezzetli. Meyve, sebze ve etler hormonsuz. Adamlar bizim domatesi boşuna geri göndermiyor. Her şey çok lezzetli.

Fiyata dahil olanlar şunlardır: Havaalanından dağa gidiş, Teleferik çıkış ve iniş ücretleri, herkese iletişim için verilecek 32 GB interneti olan, Whatsapp üzerinden ülkemizle de görüşebileceğiniz Rus simkartı ücreti, dağda kaldığımız en fazla 3 gün süresince barel konaklama ve 3 öyün yemek. Dağda 2 gün kalırsak Çeget Köyü'ndeki konaklama ve yemek buna dahil edilecektir. Nalçik veya Mineralnye Vody'ye dönüş ücreti, buradaki otel ücreti dahildir. Kişi başı 70 dolar olan zirve gecesi bizi 4700'e taşıyacak olan snowtrek ücreti. Her 3 kişi için günlüğü 100 dolar olan alınması zorunlu yerel rehber ücretleri, dağa çıktığınıza dair Rus Dağcılık Federasyonu'ndan imzalı kaşeli Elbrus Tırmanış Sertifikası giderleri, Kişi başı milli park girişi, 2 yıldır Elbrus Dağı mili park olmuştur. Siz özel harcamalarınızı ve Nalçik'teki yeme içme masrafınızı karşılayacaksınız. Nalçik'teki yemek fiyatları deli gibi ucuz. Suşi 8 tl, hem de Kabardino Balkarya'nın meclis binasının karşısındaki restorantta. Diğer yerler çok daha ucuz. Gözleme (hıtçın) ile yaptığımız kahvaltı 40 ruble idi. 64 ruble 1 dolar.

Pegasus'un Mineralny Vody uçuşları henüz açılmamıştır. Onur Air 396 tl şu an. Diğer firmaların uçuşları ise çok pahalıdır. Katılımcılar, 2017 Elbrus tırmanışına geleceklerini bildirdikten sonra uçuş bilgilerini sizlerle paylaşacağım.

Kazma, Krampon, kask mecburidir. Kışlık malzemelerle gidilecektir. Malzeme eksiği olanlar oradan kiralayabilir. Sıfır malzeme ile bile gidebilirsiniz. Çadır gerekmez. Barellerdeki yataklarda tulumumuza girip uyuyacağız. Horlayanlar dışlanacak, başka barellere gönderilecektir. :)

1.      Gün: Mineralny Vody havaalanında buluşma. Buradan aracımızla Çeget Köyü'ne hareket. Buradan eksik malzemesi olanların eksik malzemelerini kiralamaları. Aracımızla Azau Köyü'ne hareket. Buradan 3 farklı teleferikle (Kurugazör - Mir - Garabaşi istasyonlarından yükselerek) 3650 Garabaşi anakampına varış ve barellere yerleşme. Aynı gün dinlenme. Dağda kalınacak günlerin hava durumuna göre dağa çıktığımız ilk günün gecesi bile zirve yapılabilir veya 3 gün boyunca zirve yapılamadan geri de dönülebilir. Merak etmeyiniz, biz çıkmadığımız gün hiçbir grup çıkmayacaktır.

2.      Gün: Aklimatizasyon Günü. Piruit kayalıkları, plaka kayalığı ve Pustakov Kayalıklarına kadar yani 4700'e kadar yürüyüş yapılacak ve orada bir müddet durulup geri dönülecektir.

3.      Gün: Zirve Günü. Gece 02.00'de kalkılıp kahvaltı yapılacak ve 03.00'da snowtreklerle 4700'e hareket edilecektir. Snowtreklerle 5065'e çıkmak istenirse 70 dolar olan ücret, 100 dolara çıkacağından 30 dolar ekstra sizlerden toplanacaktır. Buna katılımcılar karar verecektir. Ayrıca, dağdaki oksijen miktarı çok düşük olduğundan kaslarda büyük yorgunluk oluyor ve bu nedenle çıkanların %99'u tekrar 100 dolar ödeyip rakraklarla veya 4300'e kadar dönebilmişlerse 2000-3000 ruble ödeyerek kar motorları ile dönebilmektedirler. Bu ihtimali göz önünde bulundurup yanınızda fazladan para bulundurabilirsiniz. Aynı gün zirve yapılıp saat 03.00'daki son teleferiğe yetişip Azau'ya inilecektir. Burada konaklayacağız.

4.      Gün: Nalçik'e hareket. Nalçik'te otele yerleşme. Serbest gün.

5.      ve 6. Gün: Serbest zaman. Havaalanına hareket edip, yurda dönüyoruz.

Mehmet Gültekin

styxdiablos@hotmail.com

+90 543 698 2 698

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar