Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

ATATÜRK VE HEYDER ZİRVELERİ ÇIKIŞI - AZERBAYCAN-2017

 


Atatürk ve Heyder Zirveleri (3751 m) Bu iki zirve tek çıkışta yapılacaktır.

Tufan Dağı(4191 m), Çıngız Dağı(4062 m) Bu iki zirve tek çıkışta yapılacaktır.

 

Ayrıntıları dikkatlice okuyunuz.

Katılımcıların dağcılık lisansı olması gerekir. Lisansı olmayanlar, kulüplerine başvurarak ya da aile hekiminden aldıkları basit bir sağlık raporu ve 1 fotoğraf ile İl Gençlik Spor Müdürlüğünden ücretsiz lisans çıkartabilirler. Raporunuzda "Dağcılık yapmasında sakınca yoktur." yazdırmayı unutmayınız.

Azerbaycan vizesi, kolaylaştırılmış vizedir. Bakü havaalanında 10 dolar karşılığı doldurulan bir formla giriş yapılıyor. Bu ücreti kendiniz ödeyeceksiniz. Yeşil pasaportlular bunu da yapmıyor, direk geçiyor. Yani vize yok deyin siz ona. Pasaport şart tabi.

Yeni katılımcıları, promosyonlu biletler tükendiği için farklı uçuş saatlerine yönlendirmekteyim. Bu konuda benimle bağlantı kurunuz.

Etkinliğimiz Şahdağı Milli Parkı sınırları içinde geçecektir. Dört dağın dördü de Şahdağı Milli Parkı içerisindedir.

Teknik malzeme gerekmemektedir. Normal dağa gider gibi gelinecektir. Yağmurluk, çadır, tulum, mat, çatal, kaşık, bıçak, ilaçlarınız, güneş kremi, yürüyüş botu, teknik ceket, baton...

Etkinliğimiz 7 gün sürecektir.

Etkinlik Tarihi: 11- 17 Temmuz 2017

20 Ocak 2017 itibari ile katılımcılar:
1. Mehmet Gültekin - Konya - biletli

Benle görüşüp de listede adınız yoksa, bunun anlamı size ulaşamadığım ya da bilet almakta veya kapora ödemekte gecikme yaptığınız içindir. Lütfen uçuşlar için benden saat bilgilerini alınız ve acele ile biletinizi alınız. En geç Şubat 15'e kadar kapofalarınızı yatırmanız gerekmektedir.

Tırmanışlarımız, Azerbaycan'ın Rusya sınırındaki Kafkas Dağ silsilesinde gerçekleşecektir.

Milli park giriş ücreti, kılavuz ücretleri, ulaşım giderleri, dağda yiyeceğimiz bir akşam yemeği (bizim için kesilecek koyun) dahildir.

Etkinlik süresince kumanyalarımızdan yiyeceğiz. Dağa giderken, Quba'dan herkes kendi kumanyasını alacaktır. Buradan, Hınalıklı çocukları sevindirmek için çikolata, kek, içecek vs almazsanız oraya gidince pişmanlık duyacağınıza emin olabilirsiniz. Ayrıca uçak biletleri ücrete dahil değildir.

Quba ve Bakü'de lokanta fiyatları Türkiye'deki gibidir.

Tırmanışlarımız yorucu, yıpratıcı geçecektir. Bakü'deki Misafirhane idare eder durumdadır. Konfor bekleyenler gelmesin.

Kılavuzlar, etkinlikte değişiklik yapma hakkına sahiptir. Amacımız, sağ salim 4 büyük zirve yapıp dönmektir. Amaç, Kafkas dağlarını, ikinci ülkemiz olan Azerbaycan'ı görmek, oranın havasını solumaktır.

Bakü'de 2 gün Azerbaycan Dağcılık Federasyonu'nun konuk evinde konaklanacaktır.

1.      GÜN: (11 Temmuz 2017) Saat 14.00'da dağ kılavuzumuz ve aracımızla Bakü Havaalanı'nda buluşma. Buradan Hınalık Köyü'ne 3 saatlik bir minibüs yolculuğu. Hınalık Köyü'ne giden yol ve Hınalık köyü görülmeye değer yerlerden. Akşam saatlerinde Hınalık Köyü yakınlarında kampımızı atacağız.

2.      GÜN: (12 Temmuz 2017) Gece 02.00'de kalkıp 03.00'te Atatürk ve Heyder zirve faaliyetine başlayacağız. İki zirve arası 1.5 saattir.  Saat 16.00 gibi iki zirveyi de yapmış olarak kamp yerine dönülecektir.

3.      GÜN: (13 Temmuz 2017) Köyde serbest gün. Dinlenme günü. Tarihi ve görünümü etkileyici olan Hınalık Köyü'nde geçirelecek mükemmel bir gün olacaktır. Fotoğraf çekmek isteyenler için yüzlerce yıl öncesini andıran görüntüler sizi beklemektedir. Saat 16.00'da Tufan Dağı ve Çıngız Zirvelerinin kamp yerine "komünist kamyon"umuzla hareket. Hava kararmadan yerleşme. Hayatınızda hiç unutulmayacak bir anı olarak kalacaktır bu kamyon yolculuğu. Kamp alanına ulaşma ve kamp yerinin kurulumu.

4.      GÜN: (14 Temmuz 2017)  Dağda serbest gün. İsteyenler etraftaki 4000 civarı zirveleri deneyebilir, doğada serbest zaman geçirebilir, derelerde yıkanabilir, dinlenebilir, çadırında uyuyabilir.

5.      GÜN: (15 Temmuz 2017) Gece 02.00'de kalkış ve 03.00'de Tufan Dağı ve Çıngız Dağı zirvelerine hareket. Tufan Dağı zirveye ulaştıktan sonra meteoroloji istasyonuna kadar dönüp Çıngız Dağı zirvesine trans faaliyetine geçilecektir. İki zirve arası ortalama 3 saat sürmektedir. Çıngız Zirvesinden kamp alanına dönüş akşam saatlerinde olacaktır. Kamp yerinin toplanması ve Bakü'ye hareket.

6.      ve 7. GÜN:  (16 - 17 Temmuz 2017)  Bakü'de uçuş saatine kadar serbest zaman.                                                                                                                                                                                                                                 Derin kanyonlardan yol alarak ulaşacağımız Hınalık Köyü'nün kendine has bir dili var ve bu dili dünyada konuşan başka bir topluluk yok. Bu nedenle Kuran'da geçen "Nuh'un gemisinin indiği dağdaki halkın dilini başka kimse bilmez." ayetine dayanılarak Nuh'un gemisinin Hınalık yakınlarındaki zirve yapacağımız Tufan Dağı'na indiğine inanılmaktadır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Önceki yıl yaptığımız Şahdağı ve Bazardüzü hikayelerimize ve bu iki dağın belgesellerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.                                                                                                                                                                   http://www.viasebaste.com/index.php/2016/08/31/sahdagi-zirve-cikisi-4246-m-azerbaycan/                                                                                                                                                                                                                                                                               http://www.viasebaste.com/index.php/2016/08/30/bazarduzu-4462-mt-ilk-turk-cikisi/

Yorum Gönder

0 Yorumlar