Ticker

6/recent/ticker-posts

Advertisement

Responsive Advertisement

yapıldı-ALTAYLAR TURU - ERGENEKON YÜRÜYÜŞÜ-2021

 

İnya Köyü'nde Geyik Taşı'nda
Bu gezilerimizden bir bölümü izleyiniz: 

https://www.youtube.com/watch?v=X2MAske6ZB4&list=PLbskaLxcPQxxvpWopOaL79D4CHu19guMp&ab_channel=YollarDelisi

Ücretlendirme: 800 avro gibi bir tutar öngörülmektedir. Otel vs giderleri için önceden 400 avroyu bana veya orada bize rehberlik yapacak kişiye iletebilirsiniz. Bu para ile kalınacak yerleri, araçları, Altıngöl feribot geçişini, atlı gezileri, yerel konserleri organize edecekler.

 Buluşma Yeri Novosibirsk Tolmachevo Havaalanıdır. Referansı olmayan kişiler katılamaz. Para kazanma amaçlı değildir. Benle görüştükten sonra benim evetimi alanlar, biletlerini alabilir. 

TARİH: 25 Temmuz 
2021 yazında Altaylar'a, Ergenekon'a gidiyoruz. 05 Ağustos'ta dönüyoruz.

Gorno Altaysk'ta

Irmakların yüzünüze güldüğü, dağların konuştuğu, yağmurun çok güzel yağdığı, salkının atalar sesini taşıdığı kutlu topraklara gidiyoruz. Merak eden herkesin gidebilmesi için ücret, gidebileceğiniz en düşük şekilde olacaktır.
Gezimiz 11 günlüktür.
İletişim: Mehmet Gültekin
WhatsApp: +90 543 698 26 98
Instagram: yollardelisi
Facebook: yollardelisi
Twitter: yollardelisi
email: bilgi@yollardelisi.com
Ergenekon'un içinde Balıkçı Ayılı'nda.

Buluşma Yeri: Tolmachevo Havaalanı
Ücret: 800 Avro. Oradaki tüm ulaşımlar (araç, tekne), -olursa tren- kılavuzluk ücretleri, tüm geceleme ücretleri, yerel müzik konseri toplam ücretin içindedir.
Müze girişleri, özel harcamalar, yeme içme masraflarını herkes kendisi karşılayacaktır.
Kımızın en güzelini Koş-Ağaç'ta içeceğiz.
Uçuşlar virüs nedeni ile kapatılmadığı sürece etkinliğimiz gerçekleştirilecektir.
Ergenekon'da iki gece uyuyacağız. Ergenekon içindeki peri bacalarına ve uçansu'ya  yürüyüşler yapacağız.
Atalarımın tinlerinin dolaştığı kutlu Altındağlar
Nereye baksanız kartpostal güzelliğinde yerler göreceksiniz.
Etkinlik sırasında Şamanlıkla, Türk tarihi ile ilgili çok şey görüp duyacaksınız.

Konfor beklentisi olanların, yorulmayı göze alamayanların, Altay Türklerinin inançlarına saygısızlık edenlerin, misyonerlik veya tebliğcilik düşüncesinde olanların gelmemesi gereken bir etkinliktir.

1. Gün (24 Temmuz 2021 - Cumartesi): İstanbul'dan Novosibirsk'e uçuş. Novosibirsk havaalanından bizleri araçlarımız alacak ve 7 saatlik bir yolculukla Altay'ın başkenti Gorno Altaysk'a ulaşıp başkentte otelimizde dinleneceğiz. Başkentte kent gezisi yapacağız.
Ergenekon'dan
2. Gün (25 Temmuz 2021 - Pazar): Türk tarihinin en önemli birkaç müzesinden biri olan ve 2400 yaşındaki Ukok prensesini, büyük sanatçı Çoros Gurkin'in kurşuna dizilmesine neden olan Han Altay tablosunu, runik yazıları, balbalların barındıran Anohin müzesini gezeceğiz. Bu müzeyi gezmemiz bir gün sürebilir. Ancak erken kalkıp öğlene kadar gezip bitireceğiz. Çevredeki anıtları ve kutlu yerleri gezeceğiz.


3. Gün (26 Temmuz 2021 Pazartesi): Sabah erken yola çıkacağız. Çemal'de Katın (Kadın) Irmağı kıyısında güzel bir yürüyüş yapıp Çemal bölgesinde birkaç nokta gezeceğiz. Calmunku'ndan geçerken ayın durumuna göre kutlu ağaçlara bez bağlayarak Tuyekta köyüne gidip otele yerleşeceğiz. O gece Tuyekta köyünde konaklayacağız.

Tuyekta'daki konaklama yerimiz Ursuu'nun kenarı.
4. Gün (27  Temmuz 2021 Salı): Kahvaltı sonrası Tuyekta kurganları, Karakol kurganları, dikilitaşları ve kaya resimleri gezilecek. Üç-Enmek Ulusal Parkı gezilecek ve Onguday ilçesine geçilecektir. Aynı gün Kalbaktaş kaya çizimi alanı yerel kılavuz eşliğinde gezilecektir. Burası Umay Ana kutsal alanıdır. Çocuğu olmayan kadınlar burada Tanrıya halen sunular ve kansız kurbanlar sunmaktalar. Aynı gün Çibit köyünde bungalovlarda konaklayacağız.

Çuy Irmağı'nın kenarında Çibit'te kalacağımız
bungalovlarda bir akşam alacakaranlığı...
Çoros Gürkin'in Stalin yönetimince kurşuna 
dizilmesine neden olan Han Altay 2 curuku (resmi)
5. Gün (28  Temmuz 2021 Çarşamba): Kahvaltı sonrası içinde volkanik kaynamaları gözle görebileceğimiz Gayzer Gölü'ne, ardından kutlu Çiketaman geçidine, sonra Moğolistan sınırına en yakın ilçe olan Koş-Ağaç'a gideceğiz. Burası Moğol Çölü'nün başladığı yerdir. Burada Jana Aul (Yeni Köy) Kazak köyündeki yerel müzeyi gezip Mars adlı renkli tepelerin bulunduğu çöl alanına gidip göreceğiz. O gece Koş-Ağaç'ta veya Çibit'e dönüp orada konaklayacağız.
İçinde gayzer kaynamalarını
görebileceğimiz Gayzer Gölü
Adırhan Taşı
6. Gün (29 Temmuz 2021 Perşembe)Kahvaltı sonrası Ergenekon'a atalarımızın gittiği yoldan yürümek için vadi girişine gidip orada araçlarımızdan inip yürümeye başlayacağız. Hun dönemi yüzlerce kurganın arasından yürüyerek (Burası Pazırık) tekrar araçlarımıza ulaşacağız. 
Buradan Ergenekon olarak tanımladığımız Katu Yarık'a geçip atalarımızın gizlenerek çoğaldığı o vadiyi tepeden seyredeceğiz. Ardından yürüyüşümüzü sürdürerek Katı Yarık'ın zeminine kadar yürüyerek ineceğiz. Aynı gün Ergenekon'da uyuyacağız.

Altay ayılında odulanma - Tuyekta Ayılı
7. Gün (30 Temmuz 2021 - Cuma): Ergenekon'da yürüyüş günü. Dümdüz yemyeşil bir yolda Çulışman Irmağı kenarında yürüyeceğiz. Herkes yürüyebilir. Zor değil. Baton vs gerek yok. Gece konaklama yerimizde yerel sanatçıların gırtlak müziği (kay) konseri olacak. Gece Ergenekon'da atalarımızın tininin yanı başında uyuyacağız.
Kurganların arasında Altay yayla evleri, 
Ergenekon Yürüyüşü'nden...
Doğuya doğru balbalları uzayıp gitmiş 
bir ata kurganı başında...
 

8. Gün (31 Temmuz 2021 - Cumartesi): Ergenekon'da konaklama sonrası araçlarımızla Altıngöl'e doğru gideceğiz. Yol boyu inanılmaz manzaralar eşliğinde bu  gezinin en güzel noktalarını göreceğiz.  Buradan göl üzerinden tekne ile 3-4 saatlik bir yolculukla inanılmaz güzellikteki, göl kenarında bulunan Artıbaş ve İoğaç köylerine geçeceğiz. Tekne ile gölde görülmesi gereken güzel yerlere uğrayacağız.
Pazırık Kurganlarında Nina Ene ile...
Ergenekon aşağımda...
Tele Türklerine ait Artıbaş Köyü










9. Gün (01 Ağustos 2021 - Pazar): Artıbaş ve İoğaç köyleri gezisi, gölde yüzme ve ikindi çağında başkente 3 saatlik bir yolculukla ulaşma. Başkentte otelde dinlenme.

10. Gün (02 Ağustos 2021 - Pazartesi): Novosibirsk'e gidiş. Bu tarihten sonra isteyen istediği tarihte yurda dönüş biletini alabilir. İsteyenler birkaç gün Güney Sibirya eyaletinin başkenti olan ve Rusya'nın 3. büyük kenti olan bu bir buçuk milyonluk kentte gezebilir. Burada da yerel tarih müzesi var (Krayevedçeskiy Musey) ve müze, Türk dönemi kalıntıları ve Şamanlık giyimleri, davulları ile doludur. Oraya kadar gitmişken bir Rus kenti görülmeli, bir gün de olsa görülmeli. Burada hostelde bir gece konaklama ücrete dahildir.

11. Gün (03 Ağustos 2021 - Salı): Ülkeye dönüş günü. Uçak saatine göre kent gezisi yapılabilir.

İletişim: Mehmet Gültekin
WhatsApp: +90 543 698 26 98
Instagram: yollardelisi
Facebook: yollardelisi
Twitter: yollardelisi
email: bilgi@yollardelisi.com
Tele ve Toba Türklerinin karşılıklı köyleri Artıbaş ve İoğaç - ortada Altınköl (Altıngöl)


Yorum Gönder

1 Yorumlar